Isnin, 9 Februari 2009

halo, kembali!

Ouh...uuhh..eeh..huish...waaa...bila berkira-kira..gila agak lama tak mengemaskinikan blog ini..tiada post terbaru atau sebagainya..seperti tidak percaya..sebulan lebih..terbuktilah aku bukan pemblogger sejati.. mungkin hanya wings yang akan sejati dengan apa2pun..bukan tiada perkara menarik berlaku..uii...punya lah banyak perkara menarik... tapi tak tau..ape yang harus ditaipkan...

DIsamping perkara aktiviti perniagaan yang berjalan lancar.. aku memang tak berapa nak percuma masa ..maksud.. sedang agak sedikit sibuk dengan pekerjaan yang menuntut jerih dan perih akibat tiada cuti seperti pengkarya lain.. (ah!! tabahnya menjadi aku)..disamping sedikit persediaan dan langkah untuk melangkah ke dunia baru.. (What a poyo ketoyo!)... Permulaannya agak selamba dan kekwat..(alahh..lama lagi...)..kemudian bertukar menjadi sedikit tak senang duduk.. 20June tidak lama lagi..lantas...memang bila langsung dah panas dan tak boleh duduk...kegelabahan aku terserlah..lantas dimarahi incik dd..kata dia...aku sibuk kata..dah kena itu..dah kena ini...patutnya..dah macam ini...tapi satu apa pun tiada.. tak tahu nak mula dari mana..dalam ahli keluarga...belum ada pesta kawin2 ni.. aku anak ke-3..tapi ini pesta pertama...apakah???? aku lah mangsanya?? mak dan abah..seperti biasa ...selamba yang tegar....haha..salutan almaniac...

Selepas kena marah kow2 dengan incik dd..maka..aku harus memulakan langkah walaupun mengesot seperti hantu ngesot. (abaikan!)... pergilah hai..serbei menyerbei... oleh kerana aku dah set dalam kepala..aku nak pakai silver..maka tiada lagi menerima sebarang cadangan...no..no..no...(nasib mak dan abah memang tak kisah yang tegar)... aku pun fokus dalam pencarian..tapi ya ampun..ingat senang...tak banyak butik menghasilkan baju silver.. akhirnya bertemu dengan butik NFlair..rupanya kawan lama adalah pereka disitu...aku terus tangkap air leleh dengan baju ni... RM1500 kot..aku tak berapa ingat..




Suka lah hai...tapi aku yang mempunyai impian yang tak setaraf dengan ketinggian serama aku...mau kolar tinggi..ala2 bunga citra... celah bedah mana nak cari...itu datangnya dari Cosry...dengan perincian dan sulaman mewah, kolar tinggi (rekaan style indonesia saja yang biasanya dapat jumpa kolar tinggi ni), silver(plg penting), layar jubahnya yang meleret...




hebat kan perincian dia..gugur jantung mak, nox!


hello...aku tak berani nak pegi serbei di cosry..tak taulah kan..sebab tak pergi tengok pun..tapi takkan lah aku nak pakai baju yang sama (wpon..aku memang nak baju tu berada di tubuh aku..uhhh!!).. hati berbelah bagi..nak pegi ..tak nak.....nak pegi.tak nak

anil: Gee..sok lepas masuk keja..temankan aku pi cosry bleh?
Gee: uh...bleh2...wa..sonoknya...aku suka..aku suka...

esoknya

Gee: anil, ko nak pegi bile ni?
anil: nantilah..lepas siap satu page dulu, nanti kite pegi lah sat..

selepas beberapa jam

Gee:anil, aku rasa ko pegilah, aku punya page ada tak dapat ni...
anil: alah..takpe lah..releks lah..aku pon sama...

Beberapa jam lagi

Jam dah pukul 10 malam...pasrah... memang aku tak pegi pon cosry tu sampai kini..walhal betul2 dekat belakang ofis dan berdepan dengan pos ofis yang aku pergi hampir hari2.. betapa sedihnya perangai aku..

Lupakan cerita cosry, aku ada ternampak rekaan perincian mewah lynda rahim sebelum bermula cerita2 ini....Sarat dengan perincian manik dan ketelitian..bila abah call dan tanya..RM3ribu sewanya sekali persalinan lelaki... boleh tahan harganya.. tapi hati dah jatuh cinta..malah sebelum bertemu dengan baju silver tadi.. but..kalau boleh aku nak pakai baju baru..dan mengikut citarasa aku..walaupun baju tu sempurna dengan keinginan aku..kolar tinggi, mewah perincian, pengaruh indonesia dan yang penting layar jubahnya....waahhhh....aku gigil...

Namun, cuba teka apa..akhirnya kami dapat menyelesaikan masalah..tapi bukan untuk majlis ku..tapi incik dd.. temanya gold(tengok...rumah dia pun dah ada tema, rumah aku pun belum lagi)..Kami memilih persalinan dari rekaan Radzuan Razdwill yang baru aja siap...baju kurung moden..tapi mewah dengan perincian (aku tak tau dah berapa kali aku sebut), manik biru dan gold..oh!!! mungkin akan kelihatan sarat..sebab itu aku memilih kurung moden..Tak boleh cerita banyak2...kena pendam dulu..But..u guys will love it!!

Masih ada masa percuma untuk aku mencari persalinan di majlis ku pula..
pening dengan semua tu..baru aku teringat ada temujanji dengan perancang perkahwinan ni.. kak ina.. pegilah rumah dia..tengok apa yang patut...tak sangka rupanya..dia sedang dalam pembikinan menghasilkan baju persis Puan Bunga..wahh..aku teruja..tempah..jangan tak tempah..incik dd pun menempah pelamin fresh flower idaman dia tu...

Hak!! lega..tapi untuk seketika je..aku gundah gulana..takut baju idaman tak menjadi...maseh tak puas hati..lantas dimarah incik dd lg.. aku terlalu nak kan kesempurnaan dan high taste lah kunun katanya..uwaa... akhirnya aku bertemu Cik sitti...nun dari Bandong.. waduh...koleksinyaa.... ah!!! tak mahu fikir banyak... aku terus menempah dari dia...cancel dengan kak ina... ingin persis seperti Bunga tapi ngak bisa katanya..tak sempat..masa suntuk untuk buat perician seperti dikehendaki.. Kerjanya rumit bangat..maka ala2 pun jadilah..akhirnya kembali kepada persalinan lynda rahim.. Cik Sitti akan menghasilkan seperti itu.. kedebuk Rm3000..uh..tak mengapa... kawin sekali seumur hidup...insyallah...Tapi..aku percaya pada hasil tangan beliau... baju zoom..ditempah dan diterbangkan dari Bandong bila siap nanti..tak dapat aku nak tengok progress nya...Takott!!

Uhh..baju ja lah..yang lain..tak bincang lagi dgn Pak Engku atau Kuzie catering..nasib baik Pak Engku akan buat semuanya..dari catering, kanopi, pelamin, dll...Tak mengapa..aku puas hati dengan hasil kerja beliau... Siape2 yang inginkan perkhidmatan beliau..boleh email pada ku ya..Beliau adalah orang yang bertanggungjawab di perkahwinan Puan siti dan datuk k, ning baizura, Mawi, rosma-khai dll... Tapi majlis aku tak lah segah mereka, sebab pak engku adalh sahabat karib abah..maka dengan rasa terharu, dia yang akan handle majlis aku..insyallah..tapi perbincangan tentang majlis belum dilakukan..mungkin bulan depan.. Beliau adalah seorang yang humble... Kalau sesiapa yang berminat boleh menghubungiku ya..

Baru-baru ini, sibuk meng-usha barang untuk hantaran.....Ke OU, klcc dan pavilion.... sekarang tengah sale and reduction price.....betol2 langkah kanan aku..langkah diatur dengan waspada dan berhati2..takut tersalah masuk..... tapi ah!! tak salah kaki rupanya...designer boutique ada reduction!!!!!! waaaa............. dan aku dapat merembat
Stuart Weitzman..uhh.tapi tak boleh dedah sekarang..20 June baru boleh... Barang-barang masih baru seketul dua baru dibeli..akan disambung lagi..

Masih banyak perkara2 yang belum dapat aku mulakan,

-kad kawin (bercita2 mahu buat sendiri, doakan aku ya)
-Baju nikah..belum tempah lagi..tapi aku akan kembali ke Dzul De clasiqque
- Make up artist, belum book lagi..Saidatulnisa RM1700 untuk sekali tepek ja di Melaka..wa...gila bajet ku tidak samapai begitu sekali..Mungkin Syam (makeup artist semasa engagementku) harganya resonable..kalau sesapa mahukan khidmat beliau juga boleh mengemailku ya..
-Photographer- Ade beberapa dalam shortlist tapi fenin...
-Tema-paling penting sekali tapi belum decide..waa..
- Dan goodies untuk tetamu..masih tak tahu jenisan apakah
- lain2 aku dah lupa...wah...parah...kena buat kemaskini...


***Nasib baik ada A'xteqs...sila2...

5 ulasan:

ami schaheera berkata...

wah anil, menakutkannya!!! macammana saya pulak nak menghadapi perancangan perkahwinan ni alamak *gelabah gila jugak*

A'XTEQS berkata...

hahahaha..mmg menakotkan...yang pnting fuluss gile byk mao pakai..cam nak pengsan!!! hahaha...
x sbr nk tunggu ami joing da club...hehehe

nanonano berkata...

wahhhh.. kagum dgn taste kamu..
dgn harga tu.. sy mampu telan air liur je.. huhu

p/s : photog tu area kuantan,
ade link kat side tepi blog tu..
tintacreative :)

anil lutaze berkata...

urm..ntahler...sbb suke design baju tu...jd everything comes with the price right nanonano?

to bad kt kelantan... i love the sticky album...

Raudzah Arippin berkata...

Salam Anil,

Thanks for the interest, just for your info, we do have photographers in KL.

and thanks to nanonano also.