Selasa, 11 Mei 2010

BBQ Lagi

Yuhuuu...ouh yeah. Aku mungkir janji.. Aku kata 'esok' kan lepas entri hantaran tu?? Hahahaa..well that's me.. suka lambat2an... Entri mmg dah lama yang aku paparkan ni. Agak kebasian. Dah lama pun di upload di Muka buku. Tapi kat sini baru berkesempatan....
Ok buhsan dengan ayat2 basi diatas.. Sekian lama tak bercuti dengan rakan2. Bercadang hendak ke Redang or Perhentian awalnya. Tapi banyak halangan dan ketidaksesuaian berlaku. Biasalah manusia, kita boleh merancang sahaja. maka ke PD sudeyyyy.... Pd..pon pd lah.. Amboi kemain siap lantik pengerusi, ajk sekalian, ada meetingg wey!!! ngengada habesssssss... AJK games yang tahan tak tahan tuu.. Yang tak adilnya kenapa Ciksenah dan Viviana??? Kenapa??? Geram hingga kini.. sebab mereka tak usah main?? Cis. Memang pasti ku bantah bila AJK2 ini dilantik nanti untuk rancangan akan datang..Aku pula AJK penginapan ...puff
Pagi2, dah kena bangun, pengerusi mahu datang ambil kami. Bapak bawak anak anak ayam lah katakan. Suami saya ada kerja, petang baru menyusul keseorangan bersama sepi sekuntum mawar merah ke PD.. Kesian dia


Berpiknik untuk makan tengahhari yang dimasak oleh Encik tertonggeng itu. Hebat bukan? Makan sambil rasa ngeri kerana diancam bunuh oleh Kerengga2


Menginap di Mayangsari Resort. Boleh tahan apartment ini!!

Melompat kijang akibat feeling sunset


Melankolik gaya anda berdua?


BBQ secara manual dan tradisional. Terasa seronok **Yelah tu** haha


Inilah game kelolaan CikSenah dan Viviana. Lihat. bermati2an lelaki2 ini cuba menewaskan pisang


Wahh..lihat pasangan yang jauh di depan itu..Kacak bukan


Tapi aku kalah dicabaran masukkan jarum dalam benang....Grrrr.. Sebab tu den memang tak pandai menjahit


Kemudian acara yang dinanti...Wuhuu... Seprais for besday boy lah weyy


Kek cawan buatan kakak diatas tu dan Tuan Pengerusi.. Auww. manis seperti gula2..**memang cupcakes manes pong*


Loratnya wanita itu...


Waahh..dapat jersi Sepanyol nampak? Ah!!! takde2. Jerman mesti menang. Kalau tak, tidur luar... ;P


Team baru yang layak ke Piala Dunia


Penyampaian hadiah. Tapi aku memang nak curi hadiah ni... Gila wey, aku nak duduk atas bulu merah ni pon sayang.. lagi kan nak kus kus.


Kami dapat tabung..whut? tabung???deyum


Habuan besar untuk semua orangg


tapi bukan semua berpuas hati dengan ganjaran besar ni. Tuan Pengerusi mahu terjun bunuh diri akibat terlalu benci di hujung sana tu, isteri beliau lari tak pakai selipar ke 7E untuk beli plaster kepala bersama kak Haidar, Yuyu layan tv untuk melupakan kekesalan dihati. maka yang ini saja bertuah.

psss..lakiku tak menyedari santapan durian?? jawapan di entri akan datang kalau ada.


Esok paginya. Suasana sungguh indah dari anjung. Indah kerana aku kerja. Great


Posing sikit sebelum pulang


Ini bukan pondok untuk perbualan ini 'Hey?? buat apa ni? dah kahwin belum?'


Rasa kecil diri ini



Tak sempat pun nak bercanda di pasiran kolam


Senyummm bang


Pagi buta ni wuuuu

Walaupun 1 hari saja. Tapi oklah dapat lari dari kesibukan kota yang melemaskan tu (cit..ayat novel).. Cuti tak dapat ambil sebab mahu simpan untuk yang lebih gumbira lagi. Walau apa pun, suami kelasss dapat menyambut harijadi seperti ku sebanyak 3 kali. 3 kali makan kek. woww.. Sekali dari ku hanya untuknya, kedua seprais party oleh keluargaku di Tanjung Puteri, Hartamas. Open table stemboat tu.. ramai juga sedara dapat hader. terkejut den. Terima Kasih Abah sebab belanja. Akhir sekali, oleh rakan rakan kami. Wuuu.. Suami terharu gitewww.

Bahek. Sekian saja buat kali ni. Nanti sambung lagi

ADUH!

OK2.. janganlah baling kasut, sakitlah...Ye!!!! aku tak tipu..nanti hapdet lagi...SUMPAH!! **crossing fingers** DUSH! @_@ mata lebam.

13 ulasan:

Atiqah Adnan berkata...

sangat seronot!!
hii lama dah tak piknik..

nanonano berkata...

cantik gler tmpat tu..
ngn parti liar lg, hihi meriah !
:D

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

hhoooyyyeeeaaahhh.. best kot dapat bercuti even sebentar pun. dengan kawan-kawan plak tu. mesti meriah gilew!!

goblogbyfarah berkata...

PD memang selalu jadi pilihan untuk short getaway kan!


comelnya anil!!!

Sarah Abd Rahim berkata...

Anilllll! Ko pi PD tak ajak! Ehehehe..

anil lutaze berkata...

~qah--ha'ah lama dah..zmn kanak2 je dulu

~nana--wowww...ong time no see u..mish lah ibu.. huark!! apakah parti liar?? no..no..kami semua married couple yg sopan santun gitew..hehe

~osh--mmg best juga..sesekali..

~farah--kan..kan..itu yg dekat dan masih relevan lg pd ni..hehehe... farah pon comel

anil lutaze berkata...

~sarah--ada..aku sampaikan kt mimpi ko lah..ko yg lupa..

Ami Schaheera berkata...

kelakar lah anil ni!!! i gelak guling2 jap tengok games makan pisang tu haha. bestnya dapat lari kesibukan kota yang menenggelamkan (ayat novel fail, reject. tetttt).. durian pun ada, best tuuuu!

Riena berkata...

anilll.... PD apa nama tempat diaa... view very nice laaa

Sha Pattinson berkata...

bestnya ..kalau bole nak gak celebrate utk suami sampai 4 kali hiks ..apa pun happy birthday to Mr DD ..all the best ..and kek dari ku untuk mu sahaja daku tahu kisah itu sangatlah sweet hiks ..okeh

Tanpa Nama berkata...

hehe mcm baca komik lak. suka2 =)

anillutaze berkata...

ami--fail er..hehehe...makan pisang tu pon ada org cheatt

riena--kt mayangsari resort

sha--kisah kek kecit tu syhhh

tanpa nama---haha...sabo je lah

dialicious berkata...

alamak..baru dpt bukak...dh terlambat nak wish zam..tp rasanya dah wish kot aritu kan..xper kite banjer korg tgk wyg nanti k.hehe
happening nye aktiviti2 korg.hotel tu sgt cantik ok!kamu ni sgt workaholic la anil.harus jadi pekerja cemerlang..hahaha