Selasa, 25 November 2008

Kenapa Begini lagi



Celaru, bingung, x boleh blah.. klise nya ayat daku... segala macam yang berlaku dalam tempoh ini... huh... ok... dalam pada bingung-bingung ni, paling tak boleh blah ialah kena tanggung rugi rm500 kepada pihak yang tak berwajib...hellllloooo..... aku percuma lah kan nak bagi duit kat ko.. huish... ok..titik... malas mahu cerita perkara yang tak bes langsong...

Sejak 2,3 bulan kerja di tempat baru, hidup daku seperti diperhamba oleh kerja..huah... tiada kegiatan sosial...kerja jam 4 hingga 12 malam, atau 12tghari hingga 12 malam... bagaimana dengan incik dd... huh..alamat..hari sabtu lah kita berjumpa ya..takpe kan..kan..kan... ari ahad pon daku bekerja...wa..betapa hebat perhambaan ku terhadap opis baru ku... mereka bilang aku dan gee bangla...(gee..kita bangla daerah mana??)..tapi mungkin itu harga yang haros aku bayar untok menampong hutang2 sebgai manusia setiap bulan.. daripada tempat kerja lama aku..selesa yang amat...gaji pon "best" yang amat...huhu... setimpal lah dgn keselesaan yang melampau... tidak2...tak boleh..aku tak boleh hidop dalam zon selesa.. haha..nenah... cepat keluar dari zon itu...aku menunggumu... pulangan yang bagos sedang menanti mu...

Lagi beberapa
hari...satu kejadian akan berlaku...persiapan pun ala kadar ... uuhh... belum bersedia nak cerita apa2 pasal itu.. harap maklong...


nak menyimpang sket...haha..ini adalah ahsil buah tangan tonet cipan...skarang ni...dia memang gemar buat kerja kebajikan..kebajikan untuk menampal muka2 kita kat mana2 yang dia rasa suka malah gemar.. dan yang menjadi mangsa adalah kami2 yang malang ini...terima kasih tonet... tapi pujian untuk dia kerana kreatif yang melampaui batas...(aku bitau cik lan...ko buat keje tak berpekdah di hopis...kalu x lot..aku bitau mem)..


Cube teka di mana aku...siapa yang tergolong friendlist dalam facebook aku tak perlu turut serta..


Sabtu lepas, aku dengan peliknya mengikut familiku ke majlis yang aku sendiri memang tak tahu menahu siapakh yang harus diraikan..kata mak, anak dara berusia 21 tahun.. mula-mula, aku nak pakai tee n jeans saja..tapi mengenangkan tak menghormati majlis lah pulak... ada ke dia kisah... aku pun pakai proper outfit.. bagi konteks aku lah... sampai sana...nasib baik aku tak tersalah teka..memang lah hai.. dress semua bagai..tak kisahlah....asal aku kenyang, bahagia dengan keenakan makanan di intai2 cik bahar..ampang
(Wajar di singgah..memang superb.. google sendiri kalau nak pergi)

Kemudian sambung ke Mount kiara .. restoran chef zainal...ini satu lagi tempat yang aku akan kenang sampai bila2..aku memang sangat mencintaik apa yang chef zainal cintaik itu..sesungguhnya..satu hari mungkin kalau ade rezeki aku mahu jadi sepertinya..walau tak pandai masak..tak pe.. aku upah tukang masak hebat..asalkan orang tahu apa yang aku ingin kongsikan...seperti perasaan terkongsi aku oleh restoran chef zainal itu..



Restoran beliau


lihatlah gambar2 tu..hua...bikin aku sakit jantung..

lauk pauk yang dimasak untuk makan malam..bukan siang ok..


semua gambar2 itu adalah asli yang dibeli sejauh hingga kampung glam, singapura


Akuu sangat teruja dengan gambar remi dan sally..


Gambar2 tersebut sampai ada yang dah terhakis dek kerana lama dan berpuluh tahun...aku ingat baju aku je yang dah cukup klasik..tapi gambar2 ni ..ikhlas memang klasik sangat..


rm80-rm300 harga gambar2 tersebut yang dibeli daripada orang2 lama singapura.

Disamping layan gambar2 tersebut, pelanggan disajikan dengan lagu2 memang gila klasik..aku pun tak pernah dengar..lagu wajib restoran ni..makaroni..hahaha..memang kelakar habis..susu lah..apelah... dan kami semua mencintaik klasik fm ...

pukul 1 pagi, pak engku bawak kami ngeteh..tapi ngeteh pak engku bukan di warung mamak..rupa2nya holiday villa..bahekla...ngeteh kat coffee house..aduhai sampai pkol 3 ..pasrah je lah...


Apa saya pakai??

Headband~ trendyconfession
blouse~A'xteqs
tee~ seed
bag~6teas
ankle boots~The shoplifters
belt~ vintageousss
Casio databank watch~Urban-retro

hey...sedar tak..kebanyakannya dari online blog..kalau anda penggemar online blog lah... aku pun dah lama tak pergi mid valley, one utama, dan rakan2nya yang lain... kecuali pavillion..aku slalu singgah sana untuk tujuan yang tak pasti....tapi yang penting..online blog kini satu shorga membeli belah yang sangat
happening.. ok.. harga 2 hingga 3 kali lebih rendah dari harga yang butik2 tu letak...what a bargain right???..


ok.. babai...


4 ulasan:

schuhz m. berkata...

nak muka you!

i link you!

apple berkata...

yuhuuu....apel dh bace..hihi..apekah event bsr yg bkl b'laku tu?? xsbr2 la..hihi...

anil lutaze berkata...

schuhz..motif nk muka i...muka u punyelah vogue da vasss!

anil lutaze berkata...

bsr lah sgt apple..huhuhu...urm..blik ni nak melantak triffle apple yg sodap tuuu..