Sabtu, 7 Jun 2008

Pengiktirafan karyawan


**sedey lah hai.... karangan ini aku buat pada JUne lalu...berbulan2 perap..rakan2...all dedicate for u...

Hari pengiktirafan karyawan ni lebih kepada utk memberikan kepuasan kpd penuntut macam aku ni. Gembira bukan kepalang, tetapi detik sebelum konvo tu lagi gembira..ala2 nak raya lah.. Dari pemerhatian aku, semua pun berhak gembira kerana ini adalah hari mmberikan penghargaan pada diri sendiri setelah penat bertungkus lumus lagi2 aku yang umo 25 thn baru nak dapat ijazah..haha..

Dalam pada tu, terselitlah satu perasaan, walau terlerai sudah satu tanggungjawab, tapi semacam ada yang tak kena, kenapa er? oo... rupanya ada yang tertinggal di celah bangunan UiTM tu..awas! bukan selipar atau kertas periksa ku, tetapi sengketa lama. ah! persetankan, ini bukan hari raya, bukan juga hari periksa,(konon 0-0 lah), walau aku pernah juga berada dalam situasi ni..(terpaksa percaya). Namun, nak menuju kearahnya sambil melaga pipi lalu menyebut maaf zahir batin, tentu lah itu bukan aku. Senah dan ajnie.. kamu tentu tahu aku kan, tapi hati aku tak begitu keras sebenanya. Yang penting sekarang ni, kisah 2 thn setengah di UiTm pelan2 aku tinggalkan, termasuklah kisah tidak mahu berlaga pipi itu (bukan kisah sebena). Jadi secara atomatiknya, aku meredhakan dan tak mahu berpatah balik. Apa yang penah terjadi, bukan kehendak kita sebenanye tapi kehendakNya. Maka, aku anggap tu semua teladan dan umur makin meningkat naik, oleh itu kawan2, apa yang dah berlaku melibatkan aku yang bernama anil ni (newan tolong berhenti mengingatkan aku tentang ntv7 di hari sabtu pd jam 7 stgh) harap, dimaafin (sukarnya!)

Hilang sudah fokus konvo ini, tetapi aku akan merindui kekawanan yang berpusat di tingkat 4 fssr itu. juga tenaga2 pengajar (ini bukan af), hampir kurang percaya bahawa di saat semua sibuk kehulu kehilir mencari port utk kegedikan berposing walau aku tergolong dlm kategori itu, kami sempat berkejar untuk bersama buat last time. Akan aku kenang beb. Rakan2....x perlu emosional seperti zaman meninggalkan sekolah ok.

Malas sudah...alahai seperti mengarang novel (ini bukan bakat aku)..tolonglah...My big family7 tahun menjadi warga Uitm

Graphic Batch 2005-2007
Kembali kepada tujuan asal, sikit sebanyak, aku dedikasikan post ini untuk kekawanan dari tingkat 4 batch 2007,
Ajnie (terima kasih yang amat untuk perkongsian hidup bukan bantal tapi bilik air, anak ayam, nota, buku, ilmu, tumpang bilik, dll) ~ ini 0.8 tribute utk ajnie.


amir - my best boy fren (kami gay ok)

nani dan fila - rakan perkongsian tempat teduh paling aku sukak-in bella - rakan paling kecoh (ini memang betul2 kenang)


epul- rakan wrestling molot
johanis,newan-henti panggil aku mek


apis- ko memang gangster kg pisang walau ko kawin nanti
aki - rakan sifat gedik
reza- tumpang tanya.. bilakah tamat sudah kau akan menjadi kegemaran mereka?
che na, k.gee, labu, buncho -mereka kelas pertama
(sensored) - kenapa perlu bersengketa
acap - bakal bintang
dll....

harap maaf, emosi agak bercelaru untuk menyenaraikan yang lain-lain serta gambar akan dicari lagi..x tau celah mane tah ltk...
Rabu, 4 Jun 2008

Pertemuan semula karyawan2

Meriah dan sungguh mempesonakan seperti burung merpati yang terbang tidak begitu tinggi lalu hinggap di bahu dan mecelepekkan tahinya. (maaf cerita lain). Keadaan sangat teruja seperti yutat yg ingin bertunang bersama Umi. berbalik kepada cerit asal..iaitu..Proses pengambilan jubah yang agak kelam kabut bagi aku kerana secara totalnya memang dah lupa prosedur sebenar. Tp opps...cerita agak sedikit kedepan..mari kita imbas apa yang berlaku pada permulaan cerita.

Berpakat bersama rakan-rakan yang lain ingin menjengah Exhibition batch 08 gra
fik. Tetapi apakan daya hamba ini, maka sesampainya disana, semua artwerk suda dibungkus dan dimasukkan ke dalam lori..kata mereka ..lmbat sangat.. tempoh sewaan hanyalah sehingga jam 3..bahekla. aku, azney,nenah,amir, acap (marcel) dan juga epul meneruskan agenda kami ke UiTM untuk mengambil jubah. Wa...sangat penat ke hulu kehilir hanya untuk membolehkan anda layak berada di konvokesyen nnti... Sempat berlaga pipi dgn rakan-rakan yang telah bbrapa bulan berpisah..kami pun akan bersambung laga pipi di pak li mengikut perancangan asal. Setibanya di Pak li suara karyawan-karyawan ini seperti petir sabung menyabung di kala matahari terik diatas kepala. Seperti tidak sedar diri, topik lebih kepada perkhabaran diri dan bertukar-tukar dosa akibat anyam ketupat walaupun bukan hari raya disamping topik Yutat dan Umi .Aakhirnya kami tersedar sudah petang, maka berlakulah proses pengunduran diri. Aku beredar dikala jam 6.15 ptg, malangnya tiba di rumah pukul 8 mlm..Entah mengapa..


Sokongan pada Nenah


Amir tidak perlu perasan tinggi


Pak Li ( tidak berapa gemar)

Rompakan dari kedai gambar Amir


Azney yang akan meninggalkanku


Laga pipi akan bersambung sekitar di hari konvokesyen